Een goeie start
Door: Heurkje
Blijf op de hoogte en volg Leen
06 Augustus 2006 | Zuid-Afrika, Pretoria
De vlucht was zo om want ja ik was genoeg moe om te kunnen slapen en ik heb
zelf niet 1 film kunnen uitkijken.
Mijn huis is ook tip top! Het is supergezellig, maar wel te groot want
er staan 2 kamers leeg (dus wie zin heeft kan altijd langskomen!) Het is hier wel koud!! Ja ik zit hier naast een vuurtje, want die huizen zijn voorzien op grote hitte maar hebben geen verwarming, dus ik heb 2 elektrische stelletjes om mij te verwarmen. BRRR fleece dekentje ben ik al vergeten.
Maar het is wel stralende zon , het doet mij dus voorlopig een beetje denken aan skivakantie haha. Bij aankomst goed gaan eten, veel vlees is hier blijkbaar de gewoonte.
Dan een korte sight seeing door Pretoria, hoewel ik in het echte centrum nog niet geweest ben. Dan heb ik zelf een proefrit gedaan met mijn Nissan familieauto die ze hier veel hebben. Hihi het linksrijden
gaat wel, vandaag al beter dan gisteren dus ik zal er wel rap mee weg zijn. We hebben de weg naar de kliniek eens geoefend want morgen is het werkendag... BRRRR Wat ook raar is is dat de veiligheid hier
continu in het achterhoofd blijft: Wij wonen in een huis wat helemaal omring is met muren en poorten, we hebben een alarmsysteem met armed back-up (dus als het
alarm afgaat dan komen de mannen van de firma met geweren de boeven verjagen... iedereen heeft dat hier bijna) Mijn auto heeft ook allerlei anti diefstal snufjes... waardoor ik dus op de parking van de
SPAR stond met loeiende sirenes omdat ik iets in de koffer wou zetten maar het alarm niet had afgezet. Elke deur heeft hier ook minstens 3 sloten, hum ik voel me dus een beetje ingesloten. Nochthans op straat ziet het er niet zo onveilig uit, maar ze doen wel alles met de auto. Vandaag moest ik mijn auto laten registreren aan de
andere kant van de stad, niet verloren gereden maar ja ik moet wel nog een extra papier hebben, hoe kan het ook anders... Dus in de loop van de week nog maar eens terug. In de SPAR hebben ze alles dus onderkomen zal ik niet haha!