10 dingen om nooit te vergeten
Door: Heurkje
Blijf op de hoogte en volg Leen
28 Juli 2007 | Zuid-Afrika, Pretoria
T'is gedaan... spijtig! Dus ik ga proberen om een overzichtje te maken van de 10 beste ervaringen, de redenen om terug te komen, de warme dingen van het land, kortom de dingen die in Belgisch Bommerskonte niet zouden zijn gebeurd:
1) Mijn 3 nieuwe belgische vrienden: Wim, Katrijn en Maarten !!! Bedankt jongens het was plezant en zonder jullie was het helemaal anders geweest, saai en kleurloos waarschijnlijk!
2) De zon en de immer blauwe lucht:
telkens als je opstaat is ze daar, een zekerheid in het leven.
3) De sisters in de Kalafong:
Haha ondanks hun eerder slome manier van werken ga ik toch hun levensvisie missen. Ze nemen het leven hoe het komt en zijn altijd vrolijk!
4) Het chronisch toeristenleven:
Heerlijk om altijd nieuwe plekken te ontdekken! Het plan is om dat in Europa ook te doen nu. Wat ligt er allemaal niet op 5 uur rijden van België!
5) Mijn huisje:
Ik had hier een echt huis! met als beste plek het terrasje in de zon (ideale ontbijtplek) en bananenbomen in den hof!
6) De verantwoordelijkheid over echt zieke mensen:
Klinkt misschien wat raar maar je voelt je wel nuttiger als jij diegene bent die het verschil maakt. Je doet je best en krijgt dankbaarheid in de plaats (in contrast met een proces in België)
7) De prijzen in restaurants:
Njammie het is hier lekker en goedkoop! De vijs zal er weer op moeten want wij zijn nu gewoon om 3 gangen, wijn en koffie te nemen...
8) De mengelmoes van collega's:
Toch ook mijn collega's bedanken, wit en zwart, die vooral in het begin mij wat moesten "babysitten".
9) De (knappe) mannen aan het tankstation:
haha vanaf nu zal ik weer zelf moeten uitstappen en tanken. Niemand checkt oil and water...
10) The african vibe:
Waarschijnlijk zit het continent nu wel voor altijd in mijn hart!