Heerlijk weekje vakantie! Deel 1
Door: Heurkje
Blijf op de hoogte en volg Leen
17 April 2007 | Zuid-Afrika, Pretoria
Maandag op pad naar de blijde rivier canyon. Hihi zoals Herman, de gids ook zei ziet het er daar altijd weer wat anders uit: hihi andere lucht en licht bedoelde hij dan hé! De dag wordt beloond met de hulala lodge waar ons ma en Maria zich al profileren als koninginnen van de bar terwijl lokale suggesties door mij worden ingefluisterd! vb: springbokkie, Amarula en Savannah. Dinsdag is al meteen een rustdag (de enige uitslaapdag blijkt later!) We verkennen de lodge terwijl de andere helft op gesloten-bus safari gaat. Maar we zien puur meer beesten dan zij! Ons ma staat in volle bewondering voor de 4 zebra's in de gazon die mooier zijn dan overal anders, en ook de bobbejanen stelen de show. Geen lodge zonder piscine en gaan terras zonder wijn! Woensdag volgt dan het echte safariwerk wat beloond werd met een Luipaard op 2 meter naast de auto!!! De Big 5 score eindigde op 4/5, toch blijft ons ma bij het idee dat het zijn geld niet waard is hahaha! s'Avonds worden we gedropt in een Shangaan Village waar de negers een toneeltje opvoeren wat ze bijna zelf geloven... tssss toeristisch in het kwadraat! Maar ze maken hun zelf daar eigenlijk belachelijk mee! Ze wilden ons doen geloven dat daar een echt huttendorp was inclusief Sangoma. Sangoma is de traditional healer die nog altijd zeer druk bezocht wordt door iedereen die ziek is en als er dan vodden van komen dan worden ze afgeleverd in de Kalafong als laatste redmiddel niet voor hun ziekte maar ook voor de neveneffecten van de Sangoma. Soit het toneeltje was stom. De dans daarentegen was beter, allez dat zou je kunnen besluiten uit het feit dat toute la famille Van Hoorick meermaals stond te dansen met lokale jongelingen!! hihi